Скажений Макс

Бізнесмен Курочкін звинуватив районного суддю у вбивствіРосійський бізнесмен уже на перших хвилинах перетворив засідання на шоу. Він звинуватив суддю Святошинського районного суду в загибелі трьох своїх друзів під Києвом.Близько 12-ї в приміщенні суду зібралося багато людей. Охоронці перевіряли документи й речі кожного, хто переступав поріг суду. Затори у вузеньких коридорах утворилися вже за кілька хвилин. І хоча цього дня слухалася не лише справа Курочкіна, проте кожен, хто заходив у будівлю,...

Будинок підпалив наркоман

Рятувальники витягли з охопленого полум’ям коридору семеро людейМешканці дев’ятиповерхової готельки 28-б на вулиці Маршала Малиновського, що в Оболонському районі, постраждали від пожежі четвертий раз. Цього разу рятувальники МНС побачили страшну картину – на останньому поверсі струміло полум’я вище за сам будинок. На балконах волали люди. Горіли загальний коридор дев’ятого поверху та балкони. «Ця пожежа обійшлася без жертв лише тому, що за три кілометри від будинку розташована пожежна частина»,...

Дефіле амбасадорів

На День  Європи деякі посли держав ЄС персонально презентуватимуть свої країни на Хрещатику.19 травня дівчата в національних строях усіх країн Євросоюзу пригощатимуть  киян стравами і напоями. Посли європейських країн стануть своєрідними гідами у віртуальних подорожах по своїх країнах.  «Київ – європейське місто, яке прагне стандартів, прийнятих у європейських столицях. Цього року кожну країну Євросоюзу презентуватимуть їхні посли в Україні», – заявив заступник голови КМДА ...

У Києві буде створено 119 тисяч нових робочих місць

Київський міський центр зайнятості надаватиме безробітним одноразові виплати для започаткування власної справи, а також сприятиме їхній професійній підготовці та підвищенню кваліфікації. За наступні два роки в Києві з’явиться ще 119 тисяч робочих місць – зокрема, для безробітних, молоді та інвалідів. Такого результату столична влада планує досягти завдяки реалізації Київської міської програми підтримки малого та середнього підприємництва на 2007-2008 роки.

«Київпастранс» оновлює тролейбусний та автобусний парки

Цього року «Київпастранс» має намір купити 318 тролейбусів і 240 автобусів, відновивши таким чином тролейбусний і автобусний парки на 80 відсотків. Цей транспорт корпорація розраховує купити за рахунок 60 млн. євро кредиту, наданого Європейським банком реконструкції та розвитку.

250 міських автобусів обладнають каталізаторами палива

Комунальний транспорт оснащують системами зменшення вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах. Як повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс, торік на придбання каталізаторів палива для міських автобусів було виділено 293,7 тис. грн. Цього року столична влада планує витратити близько 600 тис. грн. для того, щоб обладнати ще приблизно 250 одиниць транспорту.

«Київавтодор» планує благоустрій навколо транспортної розв’язки

Комунальна корпорація «Київавтодор» прогнозує поліпшення екологічної ситуації після спорудження багаторівневої транспортної розв’язки біля станції метро «Сирець», у межах вулиць Тираспільської і Щусєва в Шевченківському районі. При цьому проект благоустрою території навколо розв’язки передбачає посадку 100 дерев й 397 кущів із заміною родючого ґрунту, планування й засів травою 8 тис. кв. метрів газонів. 

Розглянуто проект перейменування двох вулиць столиці

Постійна комісія з питань культури та інформації розглянула проекти рішень щодо перейменування деяких вулиць у місті Києві. Зокрема йшлося про перейменування вул. Урицького на вул. Митрополита Липківського, а також про найменування вулиці Пономарьова – від проспекту Академіка Палладіна до території колишнього військового містечка №136 біля селища Коцюбинське.