Скажений Макс

Бізнесмен Курочкін звинуватив районного суддю у вбивстві

Російський бізнесмен уже на перших хвилинах перетворив засідання на шоу. Він звинуватив суддю Святошинського районного суду в загибелі трьох своїх друзів під Києвом.
Близько 12-ї в приміщенні суду зібралося багато людей. Охоронці перевіряли документи й речі кожного, хто переступав поріг суду. Затори у вузеньких коридорах утворилися вже за кілька хвилин. І хоча цього дня слухалася не лише справа Курочкіна, проте кожен, хто заходив у будівлю, вважав за необхідне подивитися на бізнесмена. За якусь мить у коридорі з’явився Курочкін. Він звернувся до журналістів із повідомленням, що всіх любить.
Судова зала виявилася замалою. Люди стовбичили в коридорі, а суддя ніяк не міг угамувати їх. Коли ж нарешті, як того вимагає процедура засідання, попросив підсудного назвати свої прізвище, ім’я, по батькові, той почав кричати, що він син Божий і всіх присутніх вибачає. Суддя наголосив, щоб підсудний поводився порядно, на що отримав відповідь: «Це ви ведіть себе порядно».
– Я вже 4 місяці ув’язнений за те, чого не робив. Через вас уже загинуло троє людей. Хто наступний? – істерично викрикував він до судді, вочевидь, натякаючи на попереднє слухання, що відбулося 16 березня, після якого під Києвом розстріляли джип.
Суддя стукав по столу молотком, намагаючись угамувати підсудного, але той, ігноруючи будь-які попередження, звертався до свого батька і друзів, які були присутні у залі. Розповідав їм, що він месія й усіх урятує. Потім наказали покинути залу.
Однак підсудний не вгамовувався. Він звертався до рудоволосої дівчини, яка, опустивши голову, продовжувала сидіти у залі. Як виявилося, це була його кохана жінка на ім’я Юля.
– Ось бог у жіночому образі сидить тут і не підводить очі. Уже відбулося 17 замахів на моє життя. Це нормально? – звертався до жінки, освідчувався їй у коханні й благав не йти.
Суддя був змушений оголосити перерву на 15 хвилин, по закінченні якої сказав, що суд прийняв рішення перенести судове засідання на 27 березня.
Суддя Єсельський повідомив, що наступне засідання буде у вівторок. Звинувачення Курочкіна в причетності до вбивства під Києвом він назвав повним абсурдом.
Нагадаємо, Курочкін був затриманий у міжнародному аеропорту «Бориспіль» за постановою Голосіївського райсуду Києва. За даними Національного центрального бюро Інтерполу в Україні, він підозрюється в причетності до скоєння двох злочинів, передбачених частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання). У березні 2005 року МВС України оголосило його в розшук. Причини, через які Максим Курочкін вирішив з’явитися на Україні, достеменно не відомі. Одна із версій – війна з групою «Приват» за права власності на ринок «Озерка», що в Дніпропетровську.