Будинок підпалив наркоман

Рятувальники витягли з охопленого полум’ям коридору семеро людей

Мешканці дев’ятиповерхової готельки 28-б на вулиці Маршала Малиновського, що в Оболонському районі, постраждали від пожежі четвертий раз. Цього разу рятувальники МНС побачили страшну картину – на останньому поверсі струміло полум’я вище за сам будинок. На балконах волали люди. Горіли загальний коридор дев’ятого поверху та балкони.
«Ця пожежа обійшлася без жертв лише тому, що за три кілометри від будинку розташована пожежна частина», – коментує ситуацію інспектор  Центру пропаганди Головного управління МНС у Києві Наталія Бистра. За її словами, мешканці були охоплені панікою, боялися залишати своє добро в квартирах. Як з’ясувалося, пожежа виникла у переході на зовнішньому балконі,  заваленому сміттям. За попередніми висновками експертів, причиною пожежі стало «необережне поводження з вогнем невідомих осіб».
Рятувальники витягли з охопленого полум’ям коридору семеро людей, серед них була п’ятирічна дитина.
У будинку згоріла одна квартира з балконом, а також пошкоджені два балкони, стіни коридору дев’ятого поверху,  двері квартир. Кореспондент «Вечірки» зустрівся з погорільцями.
«Іду з роботи і бачу, що в мене балкон горить», – розповідає Василь Коріняка. – Кинувся до квартири, бо дружина ж удома.  Дружину не знаходжу, а вогонь уже охопив і кімнату. Став гасити – втратив свідомість. Слава Богу, сусіди викликали пожежників і мене врятували.
За словами постраждалого, у пожежі винні сусіди, які складають різне лахміття у коридорі. «На тих ганчірках збираються наркомани. Вони і підпалили наш коридор», – бідкається він.
За перші два місяці 2007 року в столиці спалахнуло 532 пожежі, через які загинуло шестеро людей і 20 травмовано. Пожежі принесли збитків на загальну суму три мільйони триста тисяч гривень.