Навіщо їсти зародки пшениці?

Не один раз наші читачі зверталися із запитанням, яка користь від споживання зародків пшениці та інших зернових культур, при яких недугах їх варто вживати тощо? Чому вони такі популярні в сучасній дієтології і чи справді такі помічні, як пишуть?Проаналізувавши численні публікації й діставши коментарі вчених-дієтологів, доходиш висновку, що це справді ефективні природні радіопротекторні засоби. Тривалий час зародки пшениці та олію з них досліджували у Науковому центрі радіаційної медицини, в...

Два різновиди пташиного грипу

Небезпечний для людини вірус пташиного грипу Н5N1 має два генетично несхожих різновиди.Такий висновок зробили співробітники Центру з контролю й запобігання інфекційним захворюванням (США) після дослідження понад 300 зразків вірусу Н5N1, взятих у Китаї, В’єтнамі, Камбоджі, Таїланді та Індонезії.На думку американських вчених, до 2005 року всі випадки зараження людей пташиним грипом були спричинені одним типом вірусу – Н5N1. Однак різновид вірусу, виявлений торік на території Індонезії, істотно...

Не сипте сіль на рану

Не всі знають, як правильно діяти, аби зменшити шкоду від опіків. Часто можна почути, як обпечену шкіру змащують гусячим жиром, обліпиховою олією, посипають сіллю, крохмалем чи поливають спиртом. Чи доцільно це робити? На це запитання відповідає лікар-комбустіолог, доктор медицини Микола ПовстЯний.На жаль, не всі засоби, «перевірені в народі», підходять для загоювання опіків, зауважує лікар. Тож варто знати кілька правил долікарської допомоги при опіках. Передусім – ліквідувати джерело високої...