Аскорбінка плюс мед і часник

Грип та застудні захворювання не дуже докучали нам у першу половину зими, зате, кажуть фахівці, можуть узяти в облогу невдовзі. Якщо при перших симптомах застуди вдаватися до фармакологічних препаратів, навряд чи це підвищить захисні сили організму. Скоріше навпаки: хімічні ліки зношують і виснажують організм. Тому й доцільніше з метою профілактики вдаватися до випробуваних засобів традиційної народної медицини, які зміцнюють природний імунітет.

За перших же ознак застуди (нежить, першіння в горлі) потрібно вжити 1 г аскорбінової кислоти (вітамін С). Таке дозування витримати 2-3 дні. А потім вживати ще тижнів зо два по 0,5 г аскорбінки щодня.

Щоранку столову ложку меду змішайте з квітковим пилком і з’їжте, запиваючи теплою водою.

Уранці полощіть горло, додавши до склянки теплої води 20 крапель спиртової настоянки прополісу.

Щовечора з’їдайте чайну ложку подрібненого часнику, змішавши його з потовченим стеблом алое.

Свіжовичавленим соком алое (по 5 крапель) закапувати ніздрі кілька разів на день протягом 2-3 днів.

У разі появи катаральних явищ, що супроводжуються сильним кашлем, рекомендують варену цибулю з медом. Для цього 500 г очищеної й подрібненої цибулі варять в одному літрі води з 52 г меду і 42 г цукру на слабкому вогні протягом 3 годин. Вживають по 4-6 столових ложок упродовж доби.

Приготуйте медово-часникову кашку 1:1. Вживайте перед сном по 1 столовій ложці, запиваючи теплою водою.