Негода проти футболу

Футбольна асоціація Фарерських островів звернулася до УЄФА і Федерації футболу України з проханням перенести відбірковий матч європейського чемпіонату з 24 березня на пізніший термін. Причина: негода і незадовільний стан ігрового майданчика.

Ісаак Мікладаль, генеральний секретар асоціації, стверджує, що за нинішніх умов проводити футбольні матчі на Фарерах узагалі небезпечно. «Штормова буря, що супроводжувалася зливою, налетіла на Фарери 17 березня, – йдеться в офіційному зверненні. – А наступного дня різко похолодало, пішов сніг. Він не зійшов і досі, температура повітря – мінус чотири градуси. Не виключено, що до суботи погода стабілізується і сніг зійде, але підготувати поле, що було затоплене водою, ми не зможемо».
Нагадаю, що Фарери і Україна порозумілися щодо перенесення матчу на 22 серпня 2007 року одразу після жеребкування календаря змагань. Основним аргументом була заява фарерців про те, що міжнародні матчі на Фарерських островах у березні раніше не проводились. Однак інші учасники групи висловилися проти коригування календаря. На вчорашній вечір свою згоду на відміну суботньої зустрічі письмово засвідчили Італія, Грузія та Литва, усно – Франція та Шотландія. Затримка з письмовими підтвердженнями двох останніх асоціацій загальмувала й розгляд справи в УЄФА. На час підписання цього числа «Вечірки» до друку питання залишалося «відкритим».