Фарери в тумані

Головна тема вчорашнього дня – відбудеться матч на Овечих островах у суботу чи ні – тримала всіх у напруженні до пізнього вечора. Навіть Олег Блохін, тренер українців, не знав достеменної відповіді на це запитання, спілкуючись з журналістами. Зате в інших аспектах євровідбору він не мав жодного сумніву, висловлюючись чітко і ясно.

\"До можливого перенесення матчу з Фарерами ставлюся позитивно. Я завжди казав, що грати з цією командою треба влітку. На березневому варіанті наполягли Італія і Франція. Саме вони зацікавлені в тому, щоб Україна на Фарерських островах зіграла саме в березні\" Олег БЛОХІН

Про кадри. До спареного березневого туру готуються двадцять два футболісти. Двадцять третій, голкіпер гірників Шуст, залишився вдома з об’єктивних причин: він зазнав травми в євроматчі з іспанською «Севільєю». Не виключено, що не зможе допомогти партнерам і Руслан Ротань. «Лікарі мають остаточно визначитися з ним до завтрашнього ранку», – заявив Блохін. Інші футболісти, на щастя, здорові. А от відсутність в заявці Милевського наставник «жовто-блакитних» пояснив безапеляційно: «Якщо хлопець не прогресуватиме, його в нашій команді більше не буде». Тренер також наголосив, що задоволений переходом Романчука з «Динамо» до «Дніпра», хоча й зазначив, що Сашкові доведеться виграти конкуренцію в узбека Денисова. «Поки що Протасов віддає перевагу легіонерові, проте можливості Романчука і його міцний характер дають підстави сподіватися, що незабаром українець «окупує» лівий фланг і в «Дніпрі», – стверджує Блохін.

Про легіонерів. «Я задоволений, що Шевченко, Воронін і Тимощук приїхали до Кончі-Заспи в доброму гуморі», – наголосив наставник українців. Ця трійця, як відомо, відзначилася голами в календарних матчах своїх команд. І Блохін, як завше влучно, прокоментував ситуацію з ними. «Проблеми Шевченка, як на мене, вигадали журналісти. Тим паче, що нині взагалі все добре – Андрій адаптувався і до нових умов, і до британської футбольної специфіки. Воронін, як і раніше, покладається на свій характер. А на Тимощука тисне хіба що рекордно завищена трансферна сума – з усім іншим, упевнений, він упорається з честю. Важливо, що Толя давно хотів піти з «Шахтаря», тому цей перехід має примножити його наснагу».

Про суперників. Щодо Фарер – усе в цілковитому тумані, зауважив тренер. Як грати на заледенілому полі, доведеться з’ясувати на місці. Звичайно, якщо команда таки вирушить в дорогу, наголосив він. «Найстрашніше, якщо ми прибудемо на острів, а судді відмінять гру», – спробував передбачити розвиток подій Блохін і нагадав, що не бажав березневого матчу на Фарерах. Щодо Литви. «Прибалтійців свого часу переглядав і я, і мої помічники, а тепер на їхній поєдинок з французами вирушив Володимир Веремеєв». За словами  наставника «жовто-блакитних», про недооцінку суперників не може бути й мови. Підготовка була ретельною, важливість результату – виняткова і всіма усвідомлена, тому потрібно виграти обидві зустрічі – права на помилку немає. «Можливо, це перший випадок, коли я повністю задоволений станом готовності футболістів, і це радує найбільше», – підсумував Олег Блохін.