Запізніла зустріч

Цю просту житейську історію довго смакували в селі. «Таки признав  Михайло Костьович  Галину за рідну дочку. В житті, як на довгій ниві. Правду кажуть,  ні від чого не зарікайсь», – філософствує  моя сусідка тітка Ганька, перш ніж  розпочати розповідь.
Років сорок тому  Михайло Костьович працював у колгоспі парторгом. Ходив у білому  костюмі та капроновому  брилі, а під рукою  носив червону папку. Мав вродливу дружину й доньку, але  частенько його «плутав біс» і штовхав у гречку.  Ну, мав чоловік таке серце, в яке западала не одна гарна жіночка.  І таки догрався: у русокосої доярки Надії  знайшлася від  таємного кохання дівчинка. Людям не треба було довго гадати, від кого  дитина. Блакитні очі, біляві кучері  дав  їй  батько.
Сімейний скандал  вдома у парторга прокотився бурею та й затих, а з ним і кохання до Надії. Люди ж побалакали та й забули. Згодом  Михайла Костьовича  райком послав в інший район піднімати відсталий колгосп.  
Минуло років із тридцять, і цю історію забули.  Надія померла  ще не старою, Галина вийшла заміж, народила дітей. А про Михайла Костьовича долетіла в село чутка, що овдовів, паралізованого тепер  доглядає    рідна дочка. 
Якось у його село  приїхали  будувати ферму  земляки. Він  запросив їх  у гості. Був там і Галинин чоловік, який і не здогадувався, що сидить за столом у не названого тестя.  А коли приїхав на вихідні додому, то розповів дружині про ці гостини.
Галина ніч не спала, нарізала та насмажила курей, напекла та наварила, зібрала сумку гостинців і сказала здивованому чоловікові: «Я їду з тобою до батька».
Михайло Костьович  і радів, і плакав.  Донька й батько проговорили цілу ніч. Додому Галина поверталася щасливою:  у неї є батько,  вона привезе до нього своїх дітей,  а його внуків.  Та  не встигла, через місяць Михайло Костьович помер...