Корчинський вирішив помститися

Про весняний марш на Київ Юрія Луценка та його “Народної самооборони” щойно заговорили як про гіпотетичну можливість, а йому вже оголошують “стоп”.
Принаймні, лідер “Братства” Дмитро Корчинський заявив про наміри зірвати цей марш, щоб особисто помститися Юрію Луценкові. Мовляв, саме за його ініціативи троє “братчиків” потрапили до в’язниці на дев’ять місяців – за бійку в Центрвиборчкомі. “Братчикам” також не до вподоби те, що Юрій Луценко “номенклатурник і виходець з номенклатурної сім’ї, тобто патентований бюрократ”. А його марш, на думку Дмитра Корчинського, – це спроба “розкрутити” новий політичний бренд на противагу Партії регіонів та БЮТ.
Лідер “Братства” не приховує, що скористається допомогою від опонентів Юрія Луценка, аби, як він сказав, “допомагати одним баригам мочити інших”.
 Водночас “братчики” не погребують  і ресурсами “Народної самооборони”, наприклад, їхатимуть з регіонів до Києва на автобусах, що наймуть прихильники екс-міністра внутрішніх справ.
Програмна мета такого “альтернативного маршу та контрмайдану”, окрім згаданої помсти, – це відставка обох Вікторів, скасування ПДВ та “антинародних статей Кримінального кодексу”, тобто тих норм,  що забороняють: воєнізовані формування, носіння зброї, ухиляння від сплати податків, самозахоплення землі та блокаду владних будівель.
Сили “Братства” не надто чисельні, близько 500 осіб, але кожна з них, упевнений пан Дмитро, здатна “контролювати” десь так із дванадцятеро прихильників Луценка.