Щоб земля не стала фатальною

Критична ситуація склалася на Національній кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка.

“Захист території національної святині від рейдерського захоплення. Звернення до народу України за допомогою” – на таку тему Національна кіностудія запланувала провести прес-конференцію в понеділок, 19 лютого. Передбачається, що в цій зустрічі візьмуть участь народний депутат України Лесь Танюк, кінорежисер народний артист України Володимир Савельєв, народний артист України Григорій Кохан, голова профкому Катерина Супрун, директор театру-студії кіноактора Валерій Свіщев.
– Ситуація на кіностудії імені О.Довженка дуже непроста, – сказав народний депутат України Лесь Танюк кореспонденту “Вечірнього Києва”. – Попередня дирекція поставила кіностудію, яка має статус національної, у залежність від приватних  структур. Ці ділки розгорнули там будівництво, мають великі інтереси. Попереднім керівництвом було знищено театр-студію кіноактора. Замахнулися і на саму кіностудію. Колектив довженківців не хоче змиритися з тим, що мають або віддати цим “діловим людям” 14 мільйонів гривень, або розплатитися з ними землею, територією  студії.
Студію, де в різні роки зняли стільки знаних на весь світ кінофільмів, намагаються знищити, вважає Лесь Степанович. Він підтримує колектив довженківців. “Будемо звертатись до Верховного Суду, – каже народний депутат. –  Хто підписував документи-кабалу? Нехай з’ясує  прокуратура”.