Чобітки від європейських дизайнерів

Похолоднішало, пора взувати чоботи. У магазинах та на ринках цього краму  повнісінько – на будь-який  смак та гаманець. Тож одні вибирають взуття  «по грошах», інші орієнтуються на добротність та зручність  при ходьбі, дехто шукає ексклюзив, проте про модні тенденції цього сезону хочуть знати усі.

Законодавці кажуть, що  нинішнього сезону тенденцію в моді диктує вільний вибір кожної жінки.

Колір опалого листя

Тож, розробляючи моделі  взуття на нинішню осінь та зиму, дизайнери, передусім, акцентували увагу на  зручності, комфортності, стійкості.  Цим критеріям поступилися   «кокетливі» «шпильки», бантики та рюшики.  Проте залишилися модними різні заклепки, леопардові принти та хутряне оздоблення. Основні матеріали для чобіт – глянцева шкіра, шкіра пітона та груба чорна шкіра, а також замша, яка зручна за будь-яких примх моди.

Щодо кольорів, то фаворитом  є  насичений коричневий та класичний бежевий,  рудий, як опалий лист, усі відтінки сірого. До речі, європейські дизайнери  звертають увагу саме на сірий колір. Цього сезону  сріблясто-сірі відтінки витіснять золоті та бронзові. Матові ж відтінки сірого в поєднанні з фактурою тисненої шкіри   теж модні. А шоколадний, коричневий та колір цегли доповнюють   традиційні для зими чорні комбінації, чим і зроблять наше життя трішки яскравішим  похмурої зимової пори.

Хіт сезону – стильне взуття

Нинішнього сезону стильне взуття – це гарячий хіт. Стилізуються  цілі колекції взуття. Щоправда, модні дизайнери не внесли кардинальних змін у форми чобіт. Круглий носок, високі та стійкі підбори залишаються.  На створення нових колекцій їх надихали багатогранні етнічні сюжети – мотиви  культури північних народів, староруські візерунки, британські теми  позаминулого століття. Їм поступилися мотиви тропічних країн, що були актуальними торік. Дизайнери запевняють, що всі ці тенденції органічно поєднаються з будь-яким ансамблем. А який стиль вибрати, підкаже ваша власна фантазія та смак.

Модні цього сезону і високі чоботи, що сягають  стегон. Ця модель є в багатьох модних європейських колекціях.

Особливості декору

Цього сезону в моді театралізація, яка притаманна навіть класичним «консервативним» колекціям.  Композиції, створені дизайнерами, поєднують у собі оздоблення з каміння та стразів, оксамиту, мініатюрних акцентних вставок. Акцент зроблено на поєднанні матеріалів – оксамит і драп, мереживо та  металізована шкіра,  вовна і   хутро,  фактурна шкіра.  Разом із тим, моделі доповнені  оригінальними деталями з  хутра,  стразів, пір’я.