Теркель і Халепа

Естонський продюсер Алекс Ковськи після мультфільму «Карлсон, який мешкає на даху», представляє в Україні свою роботу – анімаційний фільм «Теркель і Халепа» – як зовсім нове і досить сміливе явище в українському молодіжному середовищі.

«Теркель і Халепа» – це анімаційна комедія, що схожа на справжній трилер.

Основні «закручені» події розвиваються в звичній європейській школі. У мультику використані повноцінні музичні кліпи різної модної стилістики – від хіп-хопу та реґґі до альтернативних важкуватих пісень.

Над дубляжем та записом пісень працювали такі відомі музиканти, як Олег Скрипка, Фоззі, Фагот («ТНМК»), Фома («Мандри»), Катя Chilly, інші. Герої говорять мовою наближеною до реальності, тому вибір припав на людей, що вільно володіють молодіжним сленгом.

А одну з героїнь – матір Теркеля – озвучила жінка з незвичайним голосом – переможниця конкурсу «Всенародного кастингу», що відбувався на каналі М1.
Режисером української версії став Любомир Кобильчук-Левицький – відомий кліпмейкер та режисер першого українського трилера «Штольня».

Переклав та адаптував тексти до пісень відомий український поет Микола Бровченко.

Головний герой мультфільму – звичайний підліток Теркель із брекетами на зубах і своїми «мухами» в голові. Він росте в такій родині, де мама не виймає цигарку з рота, тато – весь час читає газету і вимовляє тільки слово «Ні!», а молодша сестричка Фіона – надто нервова і схильна до травматизму особа.
Герої фільму: найкращий друг Теркеля і реальні дівчиська.

Але найбільша несподіванка – у розв’язці фільму…

Мультфільм – «Теркель і Халепа» одержав на батьківщині, в Данії, «Роберта» (данський Оскар) як найкращий родинний фільм, а також переміг у номінаціях «Найкращий звук», «Найкращий музикант» і «Найкраща пісня».

Прем’єра мультфільму «Теркель і Халепа» у кінотеатрах України відбудеться уже незабаром – 9-го листопада.

Олеся ЛЕВЧЕНКО