Основні події вікенду

Формула-1: 57-й чемпіонат світу з автогонок у цьому класі стартує перегонами Ґран-прі Бахрейна. На трасі «Сахир» змагатимуться одинадцять команд, у тому числі один абсолютний новачок – японська конюшня «Супер Агурі». За оцінками букмекерів, основними претендентами на Кубок конструкторів є команди «Макларена» – 2,75, «Рено» – 3,25 та «Феррарі» – 4,33 до одного, а на перемогу в чемпіонаті пілотів – фін Райкконен із «Макларена» (3,25), іспанець Алонсо з «Рено» (3,50) і німець М.Шумахер із «Феррарі» (4,00). Цікаво, що найтитулованішим із 22 заявлених для участі пілотів є 37-річний Шумахер-старший, який ставав чемпіоном уже сім разів. Окрім нього, Кубок пілотів завойовували тільки канадець Жак Вільньов і вже згаданий Фернандо Алонсо, чинний чемпіон світу. Окремі етапи вигравали десятеро, у тому числі М.Шумахер – 84 рази, англієць Девид Култхард – 13 і Вільньов – 11. Після Бахрейна Формула-1 навідається до Малайзії (19 березня), Австралії (2 квітня) та Сан-Марино (23 квітня). Завершальний, 18-й етап, відбудеться в Бразилії 22 жовтня.

Національні футбольні перегони: 21-й ігровий день у вищій лізі почнеться сьогодні матчами «Волинь» – «Іллічівець» та «Динамо» – «Ворскла» (стадіон «Динамо» імені Лобановського, 18.00). «Блакитно-білі» зіграють з полтавцями в Києві десятий календарний матч. Дев’ять попередніх завершилися дев’ятьма перемогами господарів із загальним рахунком 28:3, у тому числі чотири – з великою перевагою динамівців. У вересні 2002 року «Ворскла» програла на берегах Дніпра з непристойним результатом 0:8. Але в двох останніх зустрічах різниця в рахунку була мінімальною – 2:1 і 1:0. Чотирнадцять киян залишали автографи у воротах «Ворскли», найчастіше – Шацьких (5 разів, у т.ч. хет-трик майже шестирічної давнини), Ринкон (4) і Ребров (3). Завтра свої матчі зіграють: «Шахтар» і «Металіст», «Таврія» та «Металург»Зп, «Кривбас» і «Арсенал», «Харків» і «Сталь», «Дніпро» та «Закарпаття», «Чорноморець» та донецький «Металург». Столичні муніципали навідаються до Кривого Рогу вп’яте. В активі киян – дві перемоги та нічия, співвідношення забитих і пропущених м’ячів – 5:2 на їхню користь. Навесні минулого року каноніри перемогли «Кривбас» у гостях завдяки дублю Окодуви та влучному «пострілу» Бабича, так і не пропустивши м’яча в свої ворота.

Легка атлетика: тридцять українських спортсменів, очолюваних іменитими Жанною Блок та Іваном Гешком, виступлять на 11-му чемпіонаті світу в приміщеннях, який триватиме в російській столиці з 10 по 12 березня.