Уже й на тротуарах калічать

Учора близько 15 години на бульварі Дружби народів під колеса «Шевроле» потрапив пішохід. Ситуація для нього була неочікуваною: він, можливо, навіть і не збирався переходити дорогу. Зіткнення сталося на тротуарі і для пішохода виявилося смертельним.

Як повідомили у відділі профілактики столичного управління Державтоінспекції, з поки що нез’ясованих причин автомобіль виїхав на тротуар, збив пішохода і вдарився в рекламний щит. За висновками фахівців, уже на момент виїзду авто втратило керування, адже вдарилось у перепону задньою частиною, а не моторним відсіком, як би мало статися. Вину учасників пригоди встановлять слідчі. Однак очевидним є те, що легковому автомобілю на тротуарі робити було нічого.

Довідатися від водія про причини смертельного маневру не вдалося. Чоловік перебував в шоковому стані й дещо неадекватно сприймав ситуацію. За інформацією служб УДАІ МВС України в м. Києві, з 11 автопригод, що сталися протягом останньої доби, 8 – наїзди на пішоходів.

У Деснянському районі на вулиці Братиславській під колеса авто потрапило відразу дві особи. За попередніми даними, 26-річний водій мікроавтобуса не впорався з керуванням. Одного чоловіка поранено смертельно, іншого госпіталізовано до лікарні швидкої медичної  допомоги з тяжкими травмами. На нього опісля удару мікроавтобуса наїхала ще й «Тойота».