Пломбір зі смаком дитинства

Улітку ми частіше буваємо на лоні природи: у вихідні поспішаємо до лісу, до річки, у парки, а чи просто поміж люди. Такі «вилазки» неможливо уявити без якоїсь, бодай малесенької, трапези. І найчастіше шукаємо, де випити б склянку газованої води чи пива та скуштувати чогось смачненького, солоденького. Спиняємося, зазвичай, на морозиві, па-м’ятаєте, як у старому фільмі: «Дружині – квіти, а дітям – морозиво». Комусь більше до смаку знайомий із дитинства пломбір, а хтось полюбляє вершкове чи...

«Фарбована» горбуша і горілка

Зважаючи на численні скарги киян на якість копченої риби, Укрметтрестстандарт провів дослідження 290 зразків цієї продукції за фізико-хімічними показниками та на вміст барвників. Досі в Україні ніхто не визначив, які барвники є у жиромістких продуктах. Згідно з нормативною документацією, при копченні риби мають використовувати натуральну деревину або спеціальний коптильний прeпарат.Певна річ, це значно дорожче, аніж застосування синтетичного барвника. Одначе «фарбована» риба має меншу споживчу...