Переміг Шевченківський район

Днями відбулося підсумкове засідання міської комісії з проведення осіннього місячника із благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста.

Аналізуючи результати, начальник Головного управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном Сергій Рюмшин зазначив, що всі вимоги щодо проведення місячника райдержадміністрації виконали в повному обсязі. Вагомий внесок у поліпшення благоустрою внесли й міські комунальні служби.

Фахівці «Київавтодору» відновили асфальтове покриття майже 30 тис. квадратних метрів тротуарів та пішохідних доріжок. Відремонтували 29 підземних переходів. Не лінувалися й зеленбудівці, які прибрали понад 2 тисячі сухостійних дерев. Водночас не забули, що київські вулиці мають бути зеленими. Тому висадили понад 10 тис. дерев та 23 тис. кущів.

Очікувати транспорт у дощову погоду не дуже приємно. Аби люди могли сховатися від дощу, комунальне підприємство «Київпастранс» встановило 38 нових та відремонтувало 65 діючих павільйонів на зупинках.

За словами Сергія Рюмшина, впродовж осіннього місячника керівництво районів значну увагу приділяло благоустрою приватного сектора та промислових зон міста. Тут активно ремонтували дороги, будували паркани та прибирали території від хронічних сміттєзвалищ.

На жаль, екологи не склали жодного протоколу щодо адміністративної відповідальності за спалювання листя. А такі факти були.

Найкраще із завданнями осіннього місячника благоустрою впорався Шевченківський район. Друге місце посів Печерський. А володарем «бронзової медалі» з благоустрою став Деснянський район.

Серед міських підприємств та управлінь найкраще попрацювали «Київзеленбуд» (1 місце), «Київавтодор» та «Київводоканал».