Корисна розмова за чашкою чаю

Двічі поспіль жителі мікрорайону Лук’янівка – Татарка обирають своїм депутатом до Шевченківської райради Омара Магомедова. Віддають свої голоси за нього з упевненістю, що допомагатиме розв’язувати найзлободенніші їхні проблеми. І депутат дотримує свого слова. Час від часу кличе до себе на маленьку гостину виборців (бо ж не кожен має час та й здоров’я, щоб прийти на прийом), аби відзвітувати про зроблене й вислухати скарги, претензії жителів. Ось і нещодавно Омар Загірович зібрав свою громаду в затишному кафе.

За десять минулих місяців на його виборчому окрузі сталося чимало приємних змін: навесні завершено реконструкцію скверика І.Котляревського, де залюбки відпочивають і пенсіонери, і діти; біля будинків з’явилося чимало дитячих майданчиків, обладнано міні-стадіони; капітально відремонтовано вісім шкіл. Нещодавно відкрили медичний центр для ветеранів, обладнаний найсучаснішим діагностичним обладнанням. Депутат опікується проблемами ветеранів війни та солдатських удів. Цієї осені їм роздано вже 500 овочевих наборів, а загалом їх отримають майже півтори тисячі ветеранів. Омар Загірович – частий гість у дитсадках та школах. Директорка 70-ї школи Людмила Краснокутська щиро дякувала депутатові за увагу до відмінників навчання й переможців учнівських олімпіад, яким він вручає стипендії.

Водночас виборці висловлювали йому свої побажання. Так, мешканці будинків на вулицях Якіра, 2/6 і Герцена, 7 наполягали, аби він не допустив забудови спортмайданчика, Лариса Миколаївна Вахніна пропонувала відродити в мікрорайоні музей, експонати якого припали пилом у підвалі. Особливо багато нарікань було у мешканців готельок мотозаводу, що на вулиці Мельникова, 85, 87, 89. У дворах немає жодного ліхтаря, і ввечері темно, хоч око виколи, на обох зупинках тролейбусів (№16, 19 і 23) відсутнє накриття – людям доводиться мокнути під дощем.

– У моєму будинку є гаряча вода, – зауважила Ніна Панасівна, – а ось у сусідньому, на Мельникова, 89, її востаннє бачили минулого року, та й то купатися можна було лише після другої години ночі. Тепер і цієї радості немає. Мешканці ходять, як до лазні, по черзі до сусідів.

– Забрали тут під забудову майданчик, де господині сушили білизну. І дітям ніде погратися.

А вся проблема в тому, що мотозавод передав ці будинки жеку, а там не дуже-то поспішають довести все до ладу. Завезли труби, а коли подадуть гарячу воду, ніхто не знає.
Пенсіонер Степан Іванович Слободяник скаржився, що розрито тротуари на вулиці Баґґовутівській (власники магазину «Господарчі товари» робили ремонт, та так і не заасфальтували доріжки). До гастроному літнім людям складно ходити, бо східці у ньому під ногами розсипаються.

Депутат уважно прислуховувався до зауважень виборців і все занотовував. На наступну зустріч він пообіцяв запросити керівників жеків та пенсійного фонду.
– Жодне зауваження і побажання не залишу без уваги, – запевнив Омар Магометов.