Не ображайте князя шоколадом

Наприкінці XIX століття в Парижі відбувалася Всесвітня виставка вина. Знаменитий французький експерт з ігристих вин граф Шандон запропонував її учасникам: «Уславити вино відмінної якості і всіх французьких виноробів!» Гості підтримали тост і стали аплодувати. Але не Шандору, а князю… Голіцину.Як потім з’ясувалося, під цей тост було подано кримське «Коронаційне» шампанське. Що й казати, на таку рекламу свого продукту Лев Голіцин і не сподівався. Так на заздрість усім шампанським виноробам у 1900...

«карамельки» від Ані Лорак

До келиха шампанського подають делікатеси – шоколад, ананаси, ікру, сир, фрукти. Утім, у кожного кухаря, у кожної господині є свій, ексклюзивний, рецепт.Ані Лорак до святкового столу, на якому є шампанське, подає курячу печінку. Цю страву вона «позичила» у свого друга – професійного кухаря. Незвичайні «карамельки» прийшлися до смаку її коханому та друзям. Щоб їх приготувати, треба взяти:курячої печінки – 500 г,борошна – 3 ст.л.,цукру – 2-3 ч.л.,яблук – 2-3 шт.,чорного винограду – 2...

За 15 гривень–«газировка»

У магазинах, як і годиться перед Новим роком, пляшка шампанського чи не один з найходовіших товарів. Ціни на нього різні. «Кусючі» – для вибагливих гурманів. Залежать вони й від «розкрученості» виробника, якості та місця розташування супермаркету чи магазину.Найдорожче шампанське, звісно, у центрі столиці. Скажімо, у винному відділі, що на першому поверсі ЦУМу, пляшка найпопулярнішого в народі «Советского» напівсухого коштує 18 гривень, артемівського білого – 24, червоного – 26, одеського...