«карамельки» від Ані Лорак

До келиха шампанського подають делікатеси – шоколад, ананаси, ікру, сир, фрукти. Утім, у кожного кухаря, у кожної господині є свій, ексклюзивний, рецепт.

Ані Лорак до святкового столу, на якому є шампанське, подає курячу печінку. Цю страву вона «позичила» у свого друга – професійного кухаря. Незвичайні «карамельки» прийшлися до смаку її коханому та друзям. Щоб їх приготувати, треба взяти:
курячої печінки – 500 г,
борошна – 3 ст.л.,
цукру – 2-3 ч.л.,
яблук – 2-3 шт.,
чорного винограду – 2 грона,
кальвадос, вершкове масло.
Печінку промити і промокнути серветкою так, щоб вона була сухою. У плоскій великій тарілці змішати борошно з цукром, і у цій суміші обкачати шматочки печінки. Далі – масло розігріти у сковороді і обсмажити їх до рожевого кольору (краще не досмажити, ніж пересмажити). «Карамельки» викласти на блюдо, а у тій же сковороді підсмажити яблука, бризнувши кілька крапель кальвадоса, і потім їх протушкувати. Цим соусом полити печінку.
Її колежанка по цеху Інеса Братущик віддає перевагу свіжим полуницям зі збитими вершками, а прикрашає цю смачну страву кольоровою кокосовою стружкою. Доречним до шампанського буде і фігурно порізаний твердий сир (із дірочками) з виноградинкою. Полуниця з вершками до вподоби і Кості Ягольнику (гурт «Іграшки»). Народна артистка України Тамара Стратієнко не полюбляє шампанського як такого – їй більше до смаку аперитив (шампанське, сік, коньяк). До келихів із ним, як вона вважає, можна подати цукерки, яблука, груші, ананаси, лимони, апельсини.