Пенсію платитимуть пізніше

Галина Іванівна АРТЕМЧУК із Шевченківського району, прийшовши, як завжди, 10 числа на пошту, аби отримати пенсію, із здивуванням почула, що оскільки вона продовжує працювати, термін виплати пенсії їй перенесено. Наша читачка не приховує свого обурення, бо 10 число для отримання пенсії визначили їй у місцевому відділенні Пенсійного фонду ще три роки тому, коли жінці прийшов час іти на заслужений відпочинок, і хотіла дізнатися, хто автор такого нововведення та яка причина цього.

У Департаменті пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України підтвердили, що від початку жовтня цього року пенсіонери, які працюють, отримуватимуть гроші на три тижні пізніше, ніж інші, не з 2-го числа поточного місяця, а з 20-го по 24-те. Рішення про зміну термінів виплати пенсій ухвалив Пенсійний фонд України. Це пов’язано із часом надходжень до Пенсійного фонду страхових внесків від підприємств, установ і організацій.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.