Знести і звести

На місці двох старих аварійних будівель на вул. Островського, 40,  ТОВ «Град Інвест» спорудить житлово-офісний комплекс. Крім квартир та офісів, комплекс матиме вбудовані та прибудовані торговельні приміщення, заклади громадського харчування і підземну автостоянку. Дозвіл на ці роботи надано розпорядженням, яке підписав голова КМДА Леонід Черновецький.

Трапезна і келії стануть музеєм

Національний університет «Києво-Могилянська академія» звернувся до столичної влади із проханням дозволити реставрацію та пристосування Трапезної з Церквою Святого Духа та Поварні з келіями Братського монастиря під музейні приміщення. Своїм розпорядженням голова КМДА такий дозвіл надав. Проте Могилянці необхідно одержати дозволи Головного управління охорони культурної спадщини і Міністерства культури та туризму України та інших інстанцій.

Евакуатор приїде швидко

У столиці запроваджено нову послугу: за багатоканальним цілодобовим номером 270-63-33 можна поскаржитися на те, що чиясь неправильно припаркована машина заважає рухові. На думку заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, це дасть змогу хоч трошки звільнити проїжджу частину та поліпшити дорожній сервіс у центрі міста. Адже вже хвилин через двадцять після дзвінка приватний транспорт, що заважає, буде прибрано.