«Слава їх не вмре, не поляже»

Минулої неділі патріотична українська молодь в столичних церквах різних конфесій провела акцію «Молитва за Україну». Акція одночасно проходила в греко-католицькому храмі Св.Василя та в православних соборах Київського патріархату – Володимирському та Михайлівському. Метою акції було вшанувати ветеранів УПА, зібрати підписи за визнання їх ветеранами війни на державному рівні, а також за те, аби зробити 14 жовтня, свято Покрови, днем українського війська та скасувати День захисника Вітчизни як свято, що має радянське коріння.

Запам’яталося, як один сивочолий чоловік з української діаспори США, зацікавившись акцією, сказав: «Я підтримую ваші вимоги, але чи можу я ставити тут свій підпис, не маючи українського громадянства?» «Але ж ви українець!» – почулося у відповідь.

Така ж  акція  відбулася напередодні 64-ї річниці створення Української Повстанської Армії – на Арсенальній площі. Підписи збирали під співи бандуриста Максима Сліпака.

Сформувавшись у колону, молодь вирушила до Секретаріату Президента України.

Кілька тисяч зібраних підписів було передано до Віктора Ющенка через головного консультанта Секретаріату Президента України Тараса Овчарука. Останній висловив свою підтримку воїнам УПА, але наголосив, що як посадовець мусить зберігати нейтралітет.

Організатори акції висловили сподівання, що до 65-ї річниці створення УПА справедливість нарешті переможе.