Театр на Троєщині: дискусії тривають

Можливість вирішувати бути чи не бути драматичному театру на Троєщині було надано  не тільки представникам влади і авторам проекту, а й мешканцям Деснянського району на громадських слуханнях, що відбулися в кінотеатрі «Флоренція».

Проектування та будівництво драматичного театру було передбачено розпорядженням Київської міськдержадміністрації від 3 лютого 2005 року «Про будівництво драматичного театру на розі проспекту В.Маяковського і вулиці Архітектора Ніколаєва»  та Програмою соціально-економічного і культурного розвитку Києва на 2006 рік. На що й було виділено 200 тисяч гривень.

Тож до кінотеатру того дня приїхало чимало відомих акторів, щоб замовити слово про театр на Троєщині. Деснянці мали можливість вислухати думку народного артиста України, художнього керівника Театру драми  і комедії на лівому березі Едуарда Митницького, народного артиста України, художнього керівника Театру на Подолі Віталія Малахова, народного артиста України Олексія Богдановича; художнього керівника-директора театру «Вільна сцена» Дмитра Богомазова.

Головний архітектор проекту Владислав Казимирський представив на розгляд цікавий і красивий проект театру – по-сучасному оснащений, який без перебільшення міг би стати осередком культурно-мистецького життя не тільки Києва, а й України. Та основним каменем спотикання стало місце розташування театру – парк на розі проспекту Маяковського та вулиці Ніколаєва.

Голова Деснянської районної ради та райдержадміністрації Юрій Захаричев зауважив, що громадські слухання не можна вважати завершеними, оскільки в залі не присутні мешканці прилеглих до парку будинків. А думка саме цих жителів для районної влади стане визначальною. Тож найближчим часом у Деснянському районі відбудуться повторні громадські слухання щодо будівництва драмтеатру на Троєщині.