Тільки через аукціон

На сесії Київради було приведено у відповідність до Регламенту процедуру землевідведення, що робить цей процес більш прозорим і менш тривалим для потенційних інвесторів. Про це в інтерв’ю газеті «Україна молода» заявив заступник київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий.

Коментуючи закиди деяких політиків щодо процедури прийняття сесією Київської міської ради рішень з питань землевідведення, О.Довгий зауважив, що «перед тим, як піднімати лемент на цю тему, деяким горе-політикам варто було хоча раз прочитати рішення Київради. І поважати своїх колег, а не лише себе».

Олесь Довгий наголосив, що «згідно з Положенням, затвердженим Київрадою, всі порожні земельні ділянки, на яких немає приватного майна і які належать громаді Києва, відводитимуть виключно через аукціон».

Посадовець також прокоментував рішення Київради створити при управлінні охорони природного навколишнього середовища КМДА комунальних підприємств «Труханів острів» та «Жуків острів».

«За колективною безвідповідальністю приховувався занепад цих зелених зон. Тому ми створили два підприємства, два замовники відповідатимуть за їх стан, розроблятимуть усю документацію, проводитимуть конкурси на кращий проект і ефективніше використання цих островів», – наголосив секретар Київради.

За його словами, «ніякого відчуження землі, про що так багато заявляють люди, які не розуміються на міському господарстві, там не відбулося. Київрада вирішила привести в порядок ці земельні перлини і персоніфікувати відповідальність за поліпшення стану, – наголосив О.Довгий.