Запитай у Президента

Щодня до Секретаріату Президента надходять сотні звернень та листів із запитаннями від громадян з усіх куточків нашої держави. Уже навіть наймолодші українці пишуть Вікторові Ющенку. Саме для них Міністерство з питань сім’ї, молоді та спорту в рамках Року захисту дитини влаштувало конкурс на найкраще запитання до глави держави.

На адресу організаторів прийшло три великих мішки із листами. Діти висловлювали стурбуваність долею України і прагнення допомогти розбудовувати державу. Міністр із питань сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко запевнив, що всі понад п’ять тисяч звернень передали на Банкову, й Віктор Ющенко упродовж місяця особисто читав усі дитячі запитання. І в багатьох своїх публічних виступах вже відповів на деякі з них. Урядовець розповів, що найменшим учасникам конкурсу виповнилося шість років. І пожалкував, що його діти не змогли долучитися до змагання, бо ще маленькі й не вміють писати. Але в них уже є питання до президента: чому тато рідко буває вдома і працює у вихідні?

Глава держави обрав три листи, що найбільше припали йому до душі, й відзначив маленьких українців, які не побоялися звернутися до нього.

Зокрема, Вікторові Андрійовичу сподобалися запитання чотирикласника Романа Кравченка з міста Охтирки, що на Сумщині. Хлопець запитав у Президента, чи куштував той «березової каші» та хліб з росою, щоб стати сильним і здоровим. А ще попросив поради, як стати успішною людиною і майбутнім главою держави, і запросив земляка в гості. Віктор Ющенко подякував за народні рецепти й порекомендував Романові успішно навчатися, гартувати тіло й дух, шанувати батьків і любити Україну. Тоді він стане видатною особистістю.

Десятирічна Христина Сидорук із міста Броди Львівської області поцікавилася, як подолати дитячу безпритульність. Президент запевнив її, що захист дітей вулиці є пріоритетним для влади. А п’ятнадцятирічна Ірина Скіп із Бережан, що на Тернопільщині, хотіла дізнатися, як пан Ющенко ставиться до тих, хто його отруїв. І спитала, чи вистачає йому вільного часу для сім’ї. Виявилося, що глава держави не сердиться на ворогів і вважає, що їх розсудить Бог. А для сім’ї у нього не завжди знаходиться достатньо часу.

Школярів-переможців запросили до Києва і нагородили цінними призами. Їм  також влаштували екскурсію визначними місцями столиці та звозили до дитячого розважального центру.