Блохін і Шовковський – рекордсмени

Олег Блохін обійшов Йожефа Сабо в історичному реєстрі наставників національної команди – 35 матчів на капітанському містку проти 34 у свого попередника. Баланси «головних» мають такий вигляд: 17 перемог і 7 поразок у Блохіна, 16 перемог і 6 поразок у Сабо.

Олександр Шовковський, голкіпер київського «Динамо», став одноосібним історичним лідером за кількістю матчів, проведених у складі національної команди України. В його активі уже 76 виступів у жовто-блакитних строях. Одноклубник Шовковського – Сергій Ребров, який досі заліковує травму, зіграв у головній футбольній дружині країни 75 міжнародних зустрічей.

Андрій Шевченко, капітан українців, підняв стелю рекорду індивідуальної результативності в національній команді до 33 забитих м’ячів. Актив Реброва становлять 15 влучних ударів.

Ювілеї та прем’єри наших «збірників», що припали на позавчорашнє дійство: Андрій Воробей – 60-й матч, Андрій Воронін – 40-й, Олександр Кучер – перший гол (у другому своєму поєдинку).

Шотландія стала сорок восьмим опонентом українців на міжнародній арені, а загальний історичний баланс «жовто-блакитних» набув такого вигляду: 51 перемога, 41 нічия і 38 поразок у 130 матчах, співвідношення забитих і пропущених м’ячів – 158:131.