Хворих доставлятимуть вертольотами

На Русанівці  відкрито дитячу поліклініку та амбулаторію сімейних лікарів. Це вже восьмий заклад охорони здоров’я, який столична влада спорудила за неповні три місяці цього року.

«Мета в нас одна: зробити життя здоровим і тривалим», – зазначив на урочистому відкритті Київський міський голова Олександр Омельченко. Вартість будівельних робіт і обладнання становить 10,5 мільйона гривень, реконструкція тривала 5 років. Олександр Олександрович зазначив, що тут за сучасними оздоровчими технологіями обслуговуватимуть юних киян, а також їхніх батьків. На відкриття столичний мер завітав не з порожніми руками – подарував новий сучасний комп’ютер, водночас наголосивши, що міська влада має дбати про забезпечення закладів охорони здоров’я новим діагностичним обладнанням.  І це чи не найголовніше в її діяльності.
Опісля всі охочі мали змогу завітати до оновленого приміщення, поспілкуватися з медичними працівниками. Від побаченого люди були в захваті, адже облаштування поліклініки виконано на найвищому рівні.

За словами міського голови, цього року планується відкрити два кардіологічних центри. Їхня вартість – 600 мільйонів гривень.  На Лівому березі діятиме Центр серця. Поряд передбачено майданчики для вертольотів, адже трапляється так, що іноді не вистачає кількох хвилин, аби врятувати людину. На порядку денному – будівництво опікового центру, бо не можна забути сумної історії Насті Овчар. Дівчинку довелося возити по закордонах.

Як зазначив Олександр Омельченко, неабияку увагу слід приділяти й материнству: буде здорова матір, такою буде і дитина. Тому роботу слід розпочинати з дитячих медичних закладів, поліклінік, амбулаторій сімейних лікарів.