«Мертвий Півень» – жінкам

Група «Мертвий Півень» випустила новий альбом «Пісні Мертвого Півня» на вірші Юрія Андруховича, котрі, на думку поета, неможливо виспівати. «Нам це вдалося, – каже Михайло Барбара, – немає текстів, які неможливо виспівати».

Якось музиканти «Мертвого Півня» в поїзді розважалися тим, що брали до рук етикетки і під гітару співали, що там написано – наприклад, спосіб приготування макаронів. «Виходило, наче будь-який з альбомів Бориса Гребєнщикова», – каже гітарист та засновник групи Роман Чайка.

«Пісні Мертвого Півня» було записано дещо оновленим складом. До класичного складу (Барбара, Чайка, Олег «Джон» Сук і Юрко Чопик) приєдналися двоє нових музикантів (гітарист Maryan_Dirtyn зі Львова і барабанщик Сергій «Ґейтс» Балалаєв із Харкова).

Запис було здійснено протягом тижня, на початку року, на харківській студії «М-Арт». Усіх музикантів фактично силоміць на студію «затягнув» Барбара.

«Це перший повноцінний альбом за багато років, – радіє він, – дуже чоловічі пісні, але для жінок». Записати цілісну та якісну платівку за такий короткий термін вдалося завдяки невичерпності ідеї «півнів», а також свіжості поглядів молодих музикантів, які брали участь у створенні альбома.

Михайло Барбара живе у Києві, Харкові, Львові. У Харкові п’ятий рік поспіль працює у театрі «Арабески»: грає Ірода у виставі «Щасливого Різдва, Ісусе», сценарій до якої написав Сергій Жадан, а музику – група «Люk».

«У мене роздвоєння особистості, – каже пан Михайло, – подобається бути і актором, і музикантом. Раніше я навіть журналістом працював. А нині займаюся тим, чим найбільше хочеться – «Мертвим Півнем» і театром».