Анель не зупиняється

Серйозну співочу кар’єру Анель починала з того, що записувала кавери на пісні Мадонни, перед цим переклавши тексти: українською мовою вони дуже гарно звучать. До того Анель співала у клубах Франції, Прибалтики, Бельгії, ще раніше – працювала перекладачем,  закінчила школу фейшн-дизайнерів тощо.

У  клубах та ресторанах Анель співала переважно світові шлягери – Френка Сінатри, Барбари Стрейзанд, Селін Діон. «Я б усім виконавцям порадила перевіряти свої вокальні дані на світових хітах: одразу зрозуміло, в чому ти сильний, а де даєш слабинку», – розповідає співачка. Я зазвичай не цікавлюся виникненням назв гуртів, але про сценічний псевдонім Анель усе ж питаю. Виявляється, це ім’я їй наснилося. «Дуже часто керуюся «підказками» із снів,   –  продовжує дівчина, – останнього разу снилося, що я літала над загадковими морями, у мене була голова людини, а тулуб птаха».

Розвинуте образне мислення у Анель – від батька, народного художника Миколи Малярчука. Ще з дитинства Анель співала, але  винятково для себе. На «відмінно» закінчила музичну школу. Тоді ж її увагу привернув цирк – хотіла стати дресирувальницею і мала до цього здібності. Зараз в Анель є папуга, який дуже любить співати, – його можна було б задіяти в шоу, – планує співачка.

«Я була надзвичайно сором’язливою дитиною і  боялася, що в мене нічого не вийде, якщо  вирішу стати співачкою, – розповідає Анель. – З часом посміливішала та все одно певна замкненість присутня й досі. Перепони для моєї творчої діяльності створює і нестабільний український шоу-бізнес: усюди вимагають грошей, нема  змоги регулярно давати концерти. Власне, назва мого дебютного альбому  –  «Зупинись!» – стосується тих, хто мені майже рік заважав у концертній та студійній діяльності. Єдине, що підтримує у складних ситуаціях, – це бажання творити. І оптимізм: якби  не все це, давно б зайнялася чимось іншим».

Досвід роботи з  інших спеціальностей в Анель масштабний. Кілька років працювала моделлю на подіумі, у  Німеччині та Швейцарії. «Було дуже пізнавально, та й приємно: адже  яка жінка  не мріє про це. Можливо, я б залишилася в бізнесі, але вийшла заміж у Німеччині та стала домогосподаркою. Шлюб виявився невдалим. Мені не подобалося те життя і я приїхала сюди. До речі, пісень за кордоном я майже не писала. Натхнення прийшло вже в Києві,  мабуть, тому, що народилася  я на Хрещатику. Де краще робити кар’єру співачки? Приємніше вдома, але зручніше –  за кордоном. Утім,  це така професія, що кожний артист  прагне  бути визнаним усюди».

Анель знає англійську, французьку, німецьку, італійську мови.  Та серед них усіх наймузичніша – українська. «Ми навіть не уявляємо, які хіти можна писати рідною мовою – усе ще попереду, – впевнена Анель, – «Друга ріка», «Океан Ельзи» наближаються до цього. У мене багато знайомих іноземців, які захоплено слухають їхні пісні, навіть  не розуміючи текстів».

Зараз співачка працює над україномовним альбомом, де планує створити свою стилістику: сучасні пісні  на   народні мотиви. Причому буде використано фольк не Західної України, а нашого регіону. «Тут, у Київській області, особлива музика, – каже Анель, – навіть інші інструменти використовуються: домбра, акордеон».