Під владою збоченців

Після незадовільного навчання в десятому класі батьки 14-річного підлітка не знайшли кращого варіанту ніж відправити своє чадо на навчання... до медико-оздоровчого соціально-реабілітаційного центру, що на Бориспільському шосе.

За тиждень-другий новачку відкрилася жахлива картина внутрішнього життя закладу: постійні бійки, знущання старших учнів над молодшими, байдужість до цього безладу керівництва закладу тощо.

Аби в реабілітаційному центрі стати «своїм», потрібно пройти спеціальне випробування. Полягало воно в нанесенні собі тілесних ушкоджень. Приміром, опіків на зап’ястках за допомогою запальнички. У більшості випадків тест «допомагають» пройти старші вихованці, які міцно тримають новачків і власноруч самі підпалюють їм тіло.

 Доволі слабкий фізично хлопець, зрозуміло, не міг постояти за себе, а тому одразу впав в око одному зі своїх однолітків.

Якось увечері, одразу після відбою, до новачка в кімнату зайшов юнак – місцевий «авторитет», що відзначався особливою жорстокістю. Залишившись з новеньким наодинці, зловмисник почав примушувати того до вступу з ним у статеві відносини. Інакше погрожував убити. Невдовзі гвалтівник домігся свого… Опісля кожного вечора навідувався до своєї жертви.

Згодом, аби ще більше принизити новенького, «авторитет» до його кімнати привів друзів.

Як повідомила співробітник прес-служби столичної міліції Ірина Крамаренко, лише через кілька тижнів знущань над підлітком керівництво реабілітаційного центру довідалось про жахи, які чинилися в закладі. Та ні начальник, ні його заступники, ні вихователі з цього приводу до органів внутрішніх справ не звернулися. Міліцію викликали батьки потерпілого учня, дізнавшись про страшні речі.

Слідчим відділом Дарницького райуправління столичної міліції порушено кримінальну справу стосовно неповнолітнього зловмисника за статтею 153 Кримінального кодексу України «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом». Справу передано до Голосіївського райуправління. А підозрюваний, скориставшись підпискою про невиїзд, встиг вчинити вже дві квартирні крадіжки.