Рулет із курки

Тушка курки (1 кг), 200 г свіжого сала, 300 – 400 г свіжих білих грибів або печериць, яйце, сіль, перець чорний мелений.

У підготовленої тушки курки обрізати крила, зробити уздовж спини надріз і акуратно відокремити м’ясо разом зі шкіркою від кісток. З кісток і коріння зварити бульйон. Сало нарізати шматочками, витопити на сковороді, додати дрібно нарізані гриби, підсмажити їх до готовності, остудити і пропустити через м’ясорубку. Масу змішати із сирим яйцем, сіллю і перцем.
М’ясо курки покласти на марлю шкірою вниз, посолити, поперчити, змастити грибною масою, згорнути рулетом, зашити, загорнути в марлю і перев’язати шпагатом. Покласти рулет у бульйон і варити 1 – 1,5 години, потім остудити, покласти під прес і на 3 години поставити в холодильник.

Нарізати рулет скибочками і подати з майонезом, змішати за смаком з тертим хроном.