«Петрівка» залишилася без хачапурі

Учора в Оболонському районі столиці представниками райдержадміністрації, санепідемслужби, пожежної охорони, комісії з благоустрою району, МВС і МЧС був проведений рейд по виявленню і ліквідації осередків стихійної несанкціонованої торгівлі. Зокрема, ліквідовано скупчення несанкціонованої торгівлі поблизу ринків Куренівського, Оболонь, станцій метро «Мінська», «Героїв Дніпра», «Петрівка» та «Оболонь».
Річ у тім, що останнім часом стихійна торгівля почала стрімко розростатися не лише біля «офіційних» ринків. «Стихійні» виникають, як правило, поблизу станцій метро і зупинок громадського транспорту. І це, по-перше, призводить до незручностей для мешканців району, по-друге, значно погіршує санітарний стан, а по-третє, призводить до загрози збільшення кількості жертв при пожежах чи інших надзвичайних ситуаціях – адже «стихійні» торговці іноді взагалі перекривають можливі шляхи евакуації. Через несанкціоновану торгівлю в «часи пік» місцевим мешканцям буває важко дістатися до станцій метро і транспортних зупинок – вони усюди натикаються на пункти недозволеного продажу харчових продуктів сумнівної якості, розкладених прямо на землі речей і продуктів. Після стихійної торгівлі зазвичай залишаються купи сміття, яке торговці і не думають прибирати за собою. До того ж, стихійна торгівля шкодить тим підприємцям, які займаються торгівлею легально і законно.
За словами заступника начальника відділу торгівлі Оболонської райдержадміністрації Любові Оржеховської, рейд по виявленню і ліквідації осередків несанкціонованої торгівлі в Оболонському районі пройшов успішно. Зокрема, під час рейду представниками МВС у «стихійних» продавців було вилучено п’ять незареєстрованих газових балончиків. Співробітники Оболонської райдержадміністрації ліквідували декілька стихійних торгових точок біля ринків, де на землі були розкладені продукти, до того ж не першої свіжості. Внаслідок вжитих заходів значно покращиться санітарний стан території, що прилягає до ринків, зупинок громадського транспорту і станцій метро.