«Іллічівець»:

Незатишно на капітанському містку

Вищоліговий маріупольський клуб очолив Юрій Керман. Як і його попередник – тимчасово.
Олександра Червоного, який керував «Іллічівцем» після квітневої відставки Івана Балана, замінив Юрій Керман. Він тренуватиме вищолігову команду принаймні до кінця чемпіонату. Як повідомили кореспондентові «Вечірки» в прес-службі приазовського колективу, доля самого Кермана, як і його попередників, остаточно буде визначена за підсумками сезону. Нагадаю, що Червоний починав чемпіонат асистентом Івана Балана, а Керман останнім часом працював асистентом Червоного. Нині вони помінялися посадами. А Балан, як відомо, тренує другу клубну команду.
Юрій Керман у молоді роки був одним з лідерів маріупольської команди, яка в союзний період мала назви «Новатор» і «Азовець». Довелося йому й очолювати колектив у новітні часи – тоді він називався «Металургом» і виступав у першій національній лізі. А в середині минулого десятиліття Керман був головним у вищоліговій «Таврії» із Сімферополя. Правда, вагомих успіхів на тренерській ниві новий наставник «Іллічівця» поки що не домігся.
Шкода, проте тренерські відставки в українському чемпіонаті настільки звичні, що нагадують калейдоскоп. Вони вже відбулися в семи колективах – «Карпатах», «Іллічівцеві», «Кривбасі», «Зорі», донецькому та запорізькому «Металургах» і «Харкові».

Що чекає на Кермана

За чотири тури до фінішу «Іллічівець» посідає передостаннє місце в турнірній таблиці і відстає від рятівної чотирнадцятої позиції на три очки. Команді залишилося зіграти вдома з донецьким «Металургом» і київським «Арсеналом», а на виїзді – з харківським «Металістом» і полтавською «Ворсклою». Шанси на порятунок існують, але примарні: матч з основним конкурентом – «Ворсклою» – доведеться провести в гостях. Але не виключено, що «зайвим» у вищоліговому товаристві виявиться столичний клуб без господаря.