Григорій Гаркуша. Пісні для батькових побратимів

Сьогодні, в переддень свята Перемоги, відбудеться великий концерт знаного співака, розкішного баритона Григорія Гаркуші в супроводі Національного оркестру народних інструментів України під керівництвом Віктора Гуцала

– Коли співаю для шанованих ветеранів, почуваюся в колі близьких і рідних мені людей, – говорить народний артист України Григорій Гаркуша. – Не сприйміть це як просто пафосні слова. Коли пісні з мого серця линуть до ветеранів, згадую і свого батька-фронтовика світлої пам’яті Якима Івановича Гаркушу. Вогняними дорогами війни він пройшов як кулеметник. Мені пригадуються вечори дитинства на рідній Дніпропетровщині, коли батько розповідав про однополчан, про фронтові дороги в самому горнилі боїв... У полоні тих спогадів ллється з моїх вуст пісня «Фронтовики» Ігоря Шамо на вірші Дмитра Луценка:
«Ми з тобою давно
ще на фронті в боях
подружились.
Сухарі і патрони
в окопах ділили не раз...»
Концерт розпочнемо «Піснею про Дніпро» Марка Фрадкіна на вірші Євгена Долматовського, яка пройшла вогняними рядками практично через життя усіх захисників Вітчизни.
Звучатимуть і «Темна ніч», і «Пісенька фронтового шофера», й «Журавлі», і багато пісень на музику київських поетів і композиторів – Михайла Ткача, Андрія Демиденка, Олександра Білаша, Володимира Верменича...
Для ветеранів Григорій Гаркуша заспіває дуетом із заслуженою
артисткою України солісткою Національної опери Наталією Николаїшин.
Зігріють душу сивочолих слухачів і мелодії Національного оркестру народних інструментів України під керівництвом народного артиста, Шевченківського лауреата Віктора Гуцала. Саме до цього концерту оркестр підготував «Фантазію на теми пісень Великої Вітчизняної війни» композитора О.Вахутинського.
Метр української пісні, професор Національної музичної академії імені П.Чайковського Григорій Гаркуша, який щороку вітає ветеранів своїми концертами до Дня Перемоги, дуже цінує співпрацю з колективом цього неперевершеного оркестру.
Концерт  Григорія Гаркуші  відбудеться 8 травня в Національній філармонії України.