Ліві – колонами, праві – сотнею

Завтра на Хрещатику та на Печерську можна буде зустріти демонстрантів не лише з червоними стягами Перемоги й державними прапорами України. Адже до Київміськдержадміністрації подано заяви на проведення масових акцій від низки «різнокольорових» політичних сил і громадських організацій.

Найдовший шлях для своїх демонстрантів «забронювали» комуністи. О десятій ранку вони зберуться біля пам’ятника Леніну. З Бессарабської площі планують пройти Хрещатиком, вулицями Грушевського й Січневого повстання до парку Слави. По дорозі комуністи зустрінуть соціалістів,  які призначили свої шестигодинні урочистості біля Палацу дітей і юнацтва, що на Січневого повстання, 13. Зустріч ця, вочевидь, буде мирною. Як і зустріч з представниками «Загальновоїнської спілки України», які о десятій зійдуться на Арсенальній площі, звідки рушать до парку слави. Цю громадську організацію очолює активіст Партії регіонів Олег Калашников. З огляду на це можна прогнозувати  й спільні акції соратників Калашникова з однопартійцями Симоненка й Мороза. На кшталт коаліції у Верховній Раді.
Важко спрогнозувати лише те, чи зможуть мирно розминутися з лівими активісти Конгресу українських націоналістів. Останні мають намір вранці провести свої акції біля Аскольдової могили, а опівдні – на площі Слави. КУН, на відміну від КПУ й СПУ, не анонсує багатотисячних демонстрацій. У заявці сказано, що націоналістів буде близько сотні.