:НОВИНИ:

Прогулянка електромобілем
До Дня Перемоги, 9 та 10 травня, ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни зможуть безплатно покататися на електромобілі – новому видові транспорту, який нещодавно почав курсувати вулицями Шевченківського району. Ззовні він нагадує автомобіль для гольфу, рухається зі швидкістю 10 км/год. та вміщує 12 осіб, не враховуючи водія та екскурсовода. Маршрут електромобіля пролягає від Михайлівської площі повз фунікулер, оглядовий майданчик у парку «Володимирська гірка», вулицю Трьохсвятительську і повертається знову на Михайлівську площу. Крім прогулянки, визволителі отримають невеличкі подарунки – декоративні кошики з цукерками.


Безплатне таксі для ветеранів
У День Перемоги, 9 травня, ветерани їздитимуть на таксі безплатно. Для цього при собі потрібно мати лише відповідне посвідчення. Таксі можна замовляти до місць проведення параду, зустрічей ветеранів та місць бойової слави в межах Києва. Разом з ветераном також має право проїхати один супроводжуючий. Таксисти виконуватимуть тільки прості замовлення: викликати автомобіль потрібно виключно на найближчий час, а за простій понад 5 хвилин доведеться платити по тарифу. Ветеранам, які бажають здійснити вояж поза межами столиці, пільг не надається. Таксі можна буде викликати за телефонами 054, 239-15-15, а також за звичайними номерами служб таксі.


Реєстрація диких тварин
Керівники всіх підприємств, організацій й установ, які утримують диких тварин, використовуючи їх у спортивних, видовищних заходах, фото– і відеозйомці відтепер реєструватимуть своїх вихованців в Управлінні ветеринарної медицини Києва. Зареєструвати використовуваних тварин, в першу чергу, повинні ресторани й розважальні заклади. Крім того, власники диких тварин, зокрема птахів, повинні проводити їх обов’язкову електронну реєстрацію в комунальному підприємстві «Центр ідентифікації тварин», який регулярно вивчатиме умови утримання, а в разі виявлення жорстокого поводження з ними – передаватиме матеріали в компетентні органи для реагування.