Чого ми чекаємо від Євро-2012

Чемпіонат Європи з футболу за важливістю та популярністю – третій спортивний турнір сучасності, який поступається лише Олімпійським іграм і футбольному мундіалю. Як і кожна велика подія такого масштабу, власне спортивним аспектом він не обмежується. Тож недарма уже стали крилатими слова Григорія Суркіса про те, що за п’ять років українці житимуть зовсім в іншій країні. Що ж ми чекаємо від Євро-2012?

Престиж. Україна впродовж наступних п’яти років буде в епіцентрі загальної уваги. Про нас говоритиме і нас показуватиме всіма технічними засобами світ!
Матеріальна вигода. Як правило, форуми такого рангу прибуткові. Наприклад, Німеччина минулого року отримала від проведення футбольного мундіалю близько трьох мільярдів євро прибутку. Шістнадцять команд-учасниць Євро-2012 супроводжуватимуть кілька сотень тисяч уболівальників. Кожний з них щоденно витрачатиме в середньому сто євро, котрі осідатимуть в Україні та Польщі.
Інфраструктура. Проведення чемпіонату неможливе без удосконалення спортивної та соціальної інфраструктури. Київ капітально реконструює НСК «Олімпійський» і збудує нову сучасну арену. Нові модерні стадіони зведуть також у Донецьку, Дніпропетровську та Львові, реконструюють арени в Одесі та Харкові, котрі заявлені в списку резервних міст. Очікується будівництво та реконструкція аеропортів, готелів і доріг. Лише за попередніми підрахунками, ЄВРО-2012 сприятиме появі чотирьох мільйонів нових робочих місць. Це – інвестиції в  майбутнє держави, але вони безпосередньо стосуватимуться й кожного з нас.
Туризм. Інтерес до України, як співорганізатора фінального турніру футбольного чемпіонату Європи, за прогнозами фахівців, обов’язково позитивно позначиться  на туристичному бізнесі, який в усьому світі вважається важливою складовою національної економіки.