Собака врятував від Онопрієнка

«Уже років 25, як я мала бути мертвою. Мене врятував собака», – розповідає про своє спасіння від насильницької смерті Лариса Єлисєєва

Улітку повертаючись до Києва разом зі своїм колегою по роботі молода жінка ледве не стала однією із жертв Онопрієнка. В той день вони запізнилися на електричку, а чекати наступного потяга треба було майже дві години. Аби не пектися на спекотному сонці Лариса зі своїм супутником вирішили прогулятися лісом до наступної зупинки електропотяга.
– Коли ми йшли лісом, – розповідає пані Лариса, – я побачила на галявині, досить далеко від нас, чоловіка з оголеним торсом, у міліцейському картузі та в міліцейських штанях. Мене це дуже здивувало і насторожило – міліціонер і майже роздягнений.
За хвилину дивакуватий чоловік зник з поля зору, але Лариса почула гучні крики птахів. Жінка знала, що за повір’ям – птахи своїм криком попереджають про біду.
Через деякий час піші втомилися від спеки і вирішили перепочити на лісовій галявині. Але у них увесь час було таке відчуття, що їх хтось переслідує.
– Я відганяла від себе цю думку, – продовжує розповідь пані Лариса. – Через деякий час я побачила, що кущі переді мною розтуляються і звідти висовується голова чоловіка у міліцейському картузі. Я просто оніміла від жаху. У ту ж мить мій супутник побачив як із інших кущів визирнув ще один чоловік. Тоді мій супутник тихенько сказав: «По моїй команді тікаємо».
І вони побігли. Злодії переслідували їх, кидаючи у спину своїм майбутнім жертвам ножі, але, на щастя, жодного разу не влучили. Жінка з чоловіком вже майже вибилися із сил, і уже подумки почали прощатися з цим світом. І тут побачили, як на них біжить величезний собака. Пес пробіг повз бідолашних і вхопив за горло напарника Онопрієнка.
– Коли це побачила, – продовжує жінка, – я тоді ще подумала, чому ж тварина накинулася на злочинця, а не на нас. Адже, напевно, вона тут щось охороняла і мала схопити першого ліпшого. Як уже потім з’ясувалося, в цьому лісі, досить далеко від нас, відпочивали люди, і то був їхній пес. А тварина інтуїтивно, на величезній відстані, відчула, що комусь загрожує небезпека і кинулася нас рятувати.
Лариса Єлисєєва одразу звернулася до міліції. Через кілька років, коли Онопрієнко скоїв 52 вбивства і його затримали, пані Ларису викликали до міліції на опізнання злочинця. Жінка одразу впізнала в убивці того «міліціонера». На слідчому експерименті Онопрієнко заявив, що якби впіймав Ларису, то спочатку б зґвалтував її, а потім повільно  вбивав би.
Тоді Лариса дала собі слово, що все життя буде опікуватися собаками, і зробить усе можливе, аби цих тварин рятувати від людей. На сьогодні у жінки живе п’ятдесят собак. Торік вона переїхала з київської квартири до села за ради своїх тварин.
– Тепер усе село зносить мені цуценят і хворих собак, – розповідає жінка. – Одного разу я зайшла до своїх сусідів і там побачила чотирнадцять тримісячних цуценят. Запитую: «Що ви з ними будете робити?» – «Потопимо». Я кажу, як можна втопити майже дорослих собак і чому ви їх одразу не потопили. І знаєте, що мені відповіли: «Нехай поживуть трохи, побачать світ, тоді вже і помирати можна».
Від таких «добрих» людей пані Лариса врятувала вже багато тварин.
– Чим більше пізнаєш людей, тим більше подобаються собаки, – говорить жінка.