Купила б мама коника...

А Юля Володимирівна у целофановій обгортці. За 70 гривень

aНе встигло як слід пригріти весняне сонечко, і  у парках, скверах защебетала весела дітвора. Душа тішиться від того, що і у Києві нині бебі-бум. Отже, влада взяла правильний курс на розв’язання в Україні демографічної проблеми. Певна річ,  не відстають ні на крок  і відповідні галузі промисловості, а як засвідчив  ХІ Міжнародний форум товарів та послуг для дітей, який проходив за підтримки  Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту КМДА,  турбота про  новонароджених називається пріоритетом.
Таке барвисте розмаїття товарів для немовлят, малят, школяриків під одним дахом Міжнародного виставкового центру приємно дивувало і міністра сім’ї, молоді та спорту, і майбутніх мам, татусів, батьків зі стажем, і саму малечу. Адже тут було все, чого лише може душа бажати: від яскравих сорочечок, повзунків, шапочок із натуральних тканин –  до розкішних ліжечок, ванночок, розцяцькованих горщиків. Навіть такі речі,  як, здавалося б, вже забуті пелюшки – мали попит. А що вже  вибір візочків – на будь-який  колір і гаманець. Моделі з такими «наворотами»,  наче авто: тут і амортизатори, і підвіски, і по кілька пар коліс, і навіть  умонтований CD-плеєр – малюк смокче пустушку і слухає  мовчки собі музику.  Ще у повзунках, а  вже меломан! Вартість таких транспортних засобів: від 650 до 6 тисяч гривень. Вікторія, молода мама, уважно розглядає візок, щоб був зручним для малюка і для  неї: звертає увагу на  те, як повертаються колеса, на вагу, адже доведеться не раз  самій  піднімати  на шостий поверх, якщо не працюватиме ліфт. Вибрала той, що «три в одному» – для сну, як літній варіант для старшенького і який  за потреби можна нести в руках. У таких візках, очевидно, виколихають не одну дитину, ще й для онуків прибережуть.
Вражає асортимент іграшок, тож дітлахи, які прийшли з мамами, не могли відірвати оченят від різноманітних конструкторів, ляльок, пухнастих  зайчиків та собачок, залюбки гортали книжечки й енциклопедії. Із Білої Церкви привезли здоровенного білого ведмедя, якого доросла людина не зможе обхватити руками. Такий виставковий екземпляр уже вподобали, і покупець готовий заплатити за нього 500 гривень. Мала академія ремесел та етнографії з Івано-Франківська  представила іграшки країни БІБАБО – металеві та пластмасові конструктори, спортивні та  розвиваючі ігри, ляльковий театр. Та найбільше компліментів дісталося ляльці Ксені, яка і русою косою, і фасоном вбрання нагадувала Юлю Володимирівну (діти змалечку  мають знати, хто є хто у  нашому політикумі).
– Скільки коштує  така гуцулка? – поцікавилися кореспонденти «Вечірки» .
– У залежності від упаковки, – пояснила технолог Марія Василівна. – У целофані – 70 гривень, а у коробці з пластику – 100.
Та найбільше дітей обліпили механічного американського  коника, який реагує на рухи: ірже, їсть сіно, хитає головою, а коли його осідлати, то імітує їзду.  Оце так іграшка, справді, наче жива! Трирічна Катруся смикала маму, щоб та купила їй таку цяцьку. Купила б мама  коника, та коник такий коштує стільки, як  татова місячна зарплата. Утім,   прямо з виставки  він поскаче до маленького  Артемка – синочка  столичного олігарха, бо у нього  в гаманці завалялося 3,5 тисячі гривень.