«Азовмаш» у чвертьфіналі

Чемпіон України, розгромивши в гостях одну з найавторитетніших латвійських команд, пробився до чільного гурту з восьми найсильніших учасників цьогорічного Кубка Європи.

Матч. Гості задіяли двох українців під щитами, і не прогадали. Ботичев і Ліщук, а надто – другий з них, і боротьбу в повітрі виграли, і в груповому маневрі відзначилися. Ботичев – підігруючи партнерам. Ліщук – ще й атакуючи чужий кошик. Українці досягли восьмиочкової переваги (20:12) ще до першої малої перерви. А на велику – пішли за багатообіцяльного рахунку 39:22. Після цього стало зрозуміло, що рижанам треба подбати не про загальний успіх, а бодай про не вельми розгромну поразку. Втім, «Азовмаш» цього разу був нестримним: він не програв жодної чверті (лише в третій арбітри зафіксували рівновагу – 20:20), а підсумкова різниця в рахунку перевищила двадцять пунктів. Найрезультативнішим виявився маріуполець Байрамович. Інша цікавинка стосується періодичної результативності гостей. Наші баскетболісти здобули в трьох чвертях по двадцять очок, а в одній – дев’ятнадцять. Дивовижна і дуже приємна стабільність.
Проміжні підсумки. Обігравши одного з конкурентів, «Азовмаш» став недосяжним і для другого. Так, росіяни прогнозовано виграли в Греції, проте й цього виявилося замало для загальної першості. Відтак український чемпіон отримав у наступні суперники менш грізного: кіпрський АЕЛ із Лімассола все-таки кращий варіант, аніж іспанський «Естудіантес». Але й це ще не все. Перше місце в груповому турнірі гарантувало маріупольцям статус господаря і першого номера в єврокубковому чвертьфіналі. Тепер «Азовмаш» зіграє в рідних стінах і стартовий, і, за потреби, третій, або вирішальний матч у двобої з кіпріотами. Серія змагань на чвертьфінальній стадії запланована на період з 6 по 14 березня. Команди мають можливість дозаявити не більше двох баскетболістів ще до її початку. Переможець чвертьфінального двобою завоює перепустку до фінального турніру чотирьох. Нагадаю, що в двох попередніх сезонах учасником вирішального раунду був БК «Київ». Позаторік він став срібним, а торік – бронзовим призером європейського кубка.

ГРУПА «J». Завершальний тур. «Рига» (Латвія) – «АЗОВМАШ» (Україна) – 57:79 (Бабраускас, 14 очок – Байрамович, 17). «Маруссі» (Греція) – «Динамо» (Московська область, Росія) – 73:76.