СлІдами наших виступІв

Шевченківською районною у м. Києві державною адміністрацією розглянута публікація Валентини Брязгунової в газеті “Вечірній Київ” від 31 січня 2007 р. “На Ярославовім Валу ніде хліба купити”.
Проблема, викладена у зверненні, слушна і вимагає достатньої уваги для її вирішення.
Протягом десяти останніх років як в місті, так і в районі пройшла широкомасштабна мала приватизація, в ході якої практично вся торговельна мережа з продажу продовольчих товарів була приватизована. Процес переспеціалізації та закриття торговельної мережі проходив не тільки у межах нинішнього адміністративного району, а також дістався у спадок від колишніх райдержадміністрацій.
Неконтрольована переспеціалізація торговельної мережі у найбільш привабливих місцях, особливо у центральній частині району, здійснюється, у значній мірі, через законодавчу неврегульованість цього питання. Закони України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)” та “Про власність” дозволяють новим власникам розпоряджатись належним їм майном на власний розсуд, в тому числі і змінювати профіль підприємства, що вони у більшості випадків і роблять, здаючи приміщення в оренду власникам гральних закладів, казино, дорогих бутиків тощо. Як приклад, тільки на вулиці Хрещатик та прилеглих до неї вулицях переспеціалізовано більше двох десятків магазинів по продажу продовольчих товарів, причому переважна більшість приміщень належала до комунальної власності міста.
Все це викликає справедливі нарікання мешканців нашого району. Тому на сьогоднішній день Шевченківською районною у м. Києві державною адміністрацією розробляється Програма розвитку торговельної мережі Шевченківського району. Ця Програма базуватиметься  на ґрунтовному аналізі стану фактичної забезпеченості району в розрізі мікрорайонів та житлових масивів торговельними площами відповідно до діючих нормативів, а також будуть визначені місця можливого тимчасового встановлення малих архітектурних форм та збірно-розбірних павільйонів для відкриття в них закладів торгівлі товарами повсякденного попиту.
Також інформуємо про наявність продовольчих магазинів по вул. Ярославів Вал, О. Гончара, Воровського, Прорізна, а саме:
– вул. Ярославів Вал, 21/20 (ПП Коротич А.О.);
– вул. О.Гончара, 24 (ДП “Київські хліби”);
– вул. О.Гончара, 96 (ТОВ “Фоззі-Фуд”);
– вул. Воровського, 14 (ТОВ “Торговий дім “Арго-Трейд”);
– вул. Воровського, 15 (Торговий дім “Михайлівський”);
– вул. Прорізна, 10 (ЗАТ “Київський МПЗ”);
– вул. Прорізна, 22 (ТОВ “Оксамит”);
– вул. Прорізна, 23 (ТОВ “Надежда”).
Шевченківська районна у м. Києві державна адміністрація постійно працює над вирішенням питань, які б посприяли в збереженні та розширенні мережі торговельних підприємств із реалізації плодоовочевої продукції, продовольчих товарів, а також проводить цілеспрямовану роботу для збереження спеціалізації наявної продовольчої мережі.