На обмінник напав божевільний

Столичні правоохоронці затримали чоловіка, який намагався пограбувати обмінник, що в провулку Шевченка.
Коли міліціянт проходив повз кіоск, почув жіночий крик. Касирка гукала на допомогу. Почув її і дільничний, кабінет якого неподалік кіоску. Заскочивши в обмінник, правоохоронці побачили дівчину, яка намагалася вирватися із рук зловмисника, який бив її по голові сокирою.
Затриманого доставили до райвідділу міліції. Там з’ясувалося, що грабіжник має психічне захворювання й понад п’ять років перебуває на обліку. Утім, попри хворобу, він майже до деталей продумав напад на обмінник. Слідчим розповів, як кілька днів стежив за кіоском і схемою роботи касира. Саме тоді не пройшло повз його увагу систематичне надходження грошей у один і той же час. Також зловмисник запам’ятав і годину, коли працівниця виходить на вулицю й вивішує новий курс валют. Він планував у цей слушний момент відштовхнути касира, забігти в приміщення й викрасти готівку. Утім, схема пограбування зіпсувалася, коли дівчина почала кричати й кликати на допомогу. Він перелякався. Почав обухом сокири наносити удари по голові жертви. На щастя, правоохоронці вчасно кинулися на порятунок.
Порушено кримінальну справу. Касирка не зазнала серйозних травм, і після надання медичної допомоги її відпустили додому.