Влада хоче знизити тарифи для незаможних киян

Столичний мер Леонід Черновецький доручив заступникові Київського міського голови – секретарю Київради Олесю Довгому створити комісію, яка вивчить можливість знизити тарифи для людей, які живуть у старих будинках, а також незаможних осіб. Про це він заявив учора на пленарному засіданні сесії Київради.
“Незаможні люди  – півмільйона киян – завдяки ініціативі Юлії Володимирівни стали платити на 30% більше”, – підкреслив Київський міський голова. Він нагадав, що його ідея була: “багаті платять за бідних”, а сьогодні платять всі однаково.
За його словами, 500 тисяч киян завдяки раніше прийнятому рішенню, підтриманому більшістю, про виведення бараків та старих будинків з-під тарифного удару, платили за житло у 1,49 разу більше, ніж до 1 грудня 2006 року. “А сьогодні вони платять удвічі більше, – наголосив міський голова. – Тому необхідно створити комісію, до якої ввійшли б представники від кожної фракції, щоб ми знову повернулися до питання зниження тарифів. Ми мусимо захистити цих людей. Вони найуразливіші”.