Кравчука вразив золотий запас

Учора своїми враженнями від поїздки до Китаю поділилися почесний президент асоціації “Україна – Китай” Леонід Кравчук та відомий модельєр і бізнесмен Михайло Воронін.
– Уперше я відвідав Китай 1992 року, – говорить Леонід Кравчук. – І хочу сказати, що тоді рівень життя там був набагато нижчий, ніж в Україні. Сьогодні ж у них замість тисячі велосипедистів – тисячі автомобілістів, які їздять такими дорогам, що нам і не снилось. А золотий запас країни складає один трильйон триста мільйонів доларів. І все тому, що в Китаї визначено цілком точний курс розвитку, який зрозумілий кожному громадянину. У них існує також влада, яка прямує цим курсом за підтримки свого народу. Є єдність, а у нас – тільки пошук ворогів, тих, хто не так думає. Цьому слугує приклад того, як Верховна Рада вирішувала, визнавати Голодомор геноцидом чи ні. Увесь світ визнав, а Верховна Рада думала.
Леонід Макарович також зазначив, що під час їхнього візиту китайська сторона висловила намір тісніше співпрацювати з Україною.
Чудовим доказом надійності співпраці між українським та китайським бізнесом є Михайло Воронін, який тривалий час закуповує китайські тканини для пошиття одягу.
– У світі 90 відсотків тканин виготовляють у Китаї, – розповідає дизайнер. – Кращого шовку, ніж китайський, просто не буває. Тривалий час я купував тканини в одній італійській фірмі, представники якої запевняли мене, що їхній товар найкращий. Пізніше з’ясувалося, що мої італійські партнери ніякої тканини не виробляють, а купують її в Китаї. За місяць у моїх київських магазинах вже можна буде придбати одяг із високоякісного китайського шовку.
Михайло Воронін поділився враженнями від того, як охоче і натхненно працюють китайці. Хоча середня зарплатня у них майже 150 доларів. Модельєр також зізнався, що має намір взяти на роботу хоча б тридцять китайських робітників, аби ті “надихнули своїм запалом до роботи українців”.