Подарунок від Завадського… в день його народження

Є в Ігоря Завадського традиція. Уже 10 років поспіль у свій день народження, 20 січня, він запрошує шанувальників мистецтва гри на акордеоні в один із концертних залів Києва й щедро «пригощає» своїм талантом. А він щедрий і вже добре знаний. Торік Ігор став першим академічним акордеоністом, який ризикнув виступити із сольним концертом у Палаці «Україна». Незважаючи на 30-градусний мороз, був аншлаг. Сам музикант пізніше визнав це навіть більшим успіхом, ніж свою перемогу на міжнародному конкурсі в Італії, де виграв приз «Золота ліра». Бути першим і кращим Ігореві не звикати. До слова, його єдиного з України позаторік запросили в Канаду стати солістом найбільшого у світі оркестру акордеоністів, із 644 музикантів. У такий спосіб Ігор Завадський потрапив до Книги рекордів Гіннесса! А завтра український віртуоз кнопкового акордеона запрошує на 19 годину на свій день народження до  Національної філармонії. Як завжди, для такого концерту Ігор готує все найкраще зі своєї програми й збирає компанію цікавих виконавців...
Черговий раз іменинник буде прагнути створити ту атмосферу в залі, що є відмінною рисою його концертів і нагадує театральне дійство. Це досягається і максимальним наближенням звучання акордеона до регістрів людського голосу. Інструмент в руках Завадського ніби веде бесіду з  глядачами.
Ігор разом з іншими музикантами покаже варіант театралізації того, що написали у свій час Бах і Вівальді. На сцені з кожним номером буде на музиканта більше. У підсумку кнопковий акордеон Ігоря Завадського звучатиме в одній компанії зі струнним квінтетом і клавесином, на якому буде грати знаменита Світлана Шабалтіна. Крім дуету із клавесином порадує артист і дуетами з іншими інструментами: саксофоном, контрабасом і клавішним акордеоном.
Друге відділення – романтична музика Шопена, Шуберта, Дворжака, Каччіні. На десерт – Пьяццолла й танцювальна музика в обробці Ігоря Завадського.
Ті, кому не вистачить місця на цьому святі, 21, 27 й 28 січня мають можливість відвідати концерти Ігоря Завадського в столичному Будинку актора.