…Там, де раніше Наполеон був

Перед початком вчорашньої сесії депутат Київради Віталій Кличко прогнозував, що вона відбудеться в значно спокійнішій обстановці, ніж четвергова.

Скажімо так: оракул із колишнього спортсмена не надто прозорливий. Позаяк нестримних пристрастей у сесійній залі не бракувало і у вівторок, хоча сумнівних персонажів зі значками «депутатів райрад» цього разу помічено не було.
Катавасія розпочалася одразу ж після того, як було оголошено порядок денний. Опозиціонери вимагали, щоб першим питанням Київрада розглянула інцидент, що стався 7 грудня, тобто побиття колег-депутатів із фракції БЮТ Олександра Бригинця та Віктора Наумка. Крім того, пропонувалося включити до порядку денного насущні питання про зниження комунальних тарифів та повернення банку «Хрещатик» у комунальну власність. Позаяк ці ініціативи було проігноровано, представники опозиційних сил вдалися до блокування трибуни. У цей же час біля бічних дверей сесійної зали зчинилася тиснява: одна група депутатів рушила на іншу. Причому активну участь у цьому протистоянні взяли й парламентарії, зокрема Михайло Поживанов із «Нашої України» та Ельбрус Тедєєв із Партії регіонів.
Секретар Київради Олесь Довгий, який вів засідання, звернувся до телеглядачів ТРК «Київ»: «Відбувається провокація. Депутати «Нашої України» і БЮТ чинять фізичний тиск на представників секретаріату Київради. Це – безчинство».  Далі він залишив своє місце, за якийсь час повернувся, і невідомо кого запитав: «А де наш прокурор?» За законами жанру тут мала бути репліка: «Як де? У шостій палаті. Там, де раніше Наполеон був…»
Камери вихопили тендітну постать Юлії Тимошенко, яка досить спокійно, як здалося, спостерігала за дійством, що розгорталося за кілька кроків од неї. «Юліє Володимирівно, повпливайте на своїх депутатів», – закликав лідерку БЮТ Довгий і надав їй слово. 
Тимошенко вийшла на трибуну і заявила: «Мушу повідомити, що в Київраді при владі перебувають злодії, люди, які зганьбили все. Кияни хотіли позбутися корупціонерів, а вийшло, що в Києві на корупційній основі засновано «Київенергохолдинг», який увійшов у співпрацю з мером, котрий  у кілька разів підвищив для киян тарифи…» На цих словах трансляцію з Київради було припинено.
Згодом її було відновлено, щоправда, не надовго. Після чергової «фізичної розминки» оголосили двогодинну перерву.