«Конгівці» на Кубі і в «Європі»

Група «Танок на майдані Конго» святкує десятиріччя. Саме у 1996 році команда, що вже існувала сім років, радикально змінила стиль для участі у фестивалі «Червона Рута». Крім святкового концерту і презентації давно обіцяного DVD з усіма відеокліпами, музиканти зробили подарунки і собі.

Фагот відвідав Кубу. Мандрівка мала пізнавальну мету: Фагот прагнув подивитися на Острів Свободи таким, яким він є на 47-му році правління Фіделя Кастро. «Як я зрозумів із теленовин, старому команданте недовго залишилося керувати, а після нього невідомо на що перетвориться Куба», – коментує причину поїздки Фагот. Каже, що кубинці живуть бідно, проте життєрадісні й відкриті у спілкуванні. Останнє музиканту на руку, бо він вивчає іспанську мову. Аби краще роздивитися Кубу, співак взяв напрокат машину і самостійно їздив островом. Фагот каже, що Куба загалом є музеєм автомобілів просто неба. Більша їх частина – радянські «москвичі», «жигулі», «газони», «волги» та «зіли», але багато також і американських машин, завезених на Кубу ще до революції.
Тим часом інший учасник «ТНМКонго» Фоззі готується з’явитися у ролі ведучого у телепрограмі «Галопом по Європах-2». Це – відродження відомої передачі, але у видозміненій формі. Насамперед, ведучих стане двоє, і замість Ігоря Пелиха буде Фоззі.

Крім того, із середини листопада щовівторка і щочетверга на Першому каналі Українського радіо о 15.30 можна слухати низку радіоуроків «Рок-англійська з «ТНМКонго». Ведучі у ній – Фагот і Фоззі. Проект є спільним починанням Національної радіокомпанії України та Української служби Бі-бі-сі. Весь курс складається з 24 випусків тривалістю по 7-8 хвилин кожен. Уроки зроблені на засадах «навчайся бавлячись». Підготовлені вони знавцями мови з Бі-бі-сі та Британської Ради в Україні. Заняття розраховані на підлітків, тож «ТНМКонго» навіть спеціально переспівали англійською мовою пісню «Гранули».