У Київраді створено більшість

Учора, напередодні чергового пленарного засідання Київради, її секретар, заступник Київського міського голови Олесь Довгий провів прес-конференцію, на якій заявив про створення у міському парламенті депутатської більшості. Вона націлена на конструктивну і продуктивну роботу, зазначив пан Довгий.

І продемонстрував документ, підписаний 70-ма депутатами. Ці підписи містяться на двох окремих аркушах слідом за текстом заяви.
Звичайно, практично всі запитання журналістів стосувалися або тарифів, або опозиції та її можливих спроб зірвати сесію. Олесь Довгий відповідав: «Кияни повинні розуміти, що гучні заяви деструктивної опозиції – банальне політиканство. Треба розуміти, що неприйняття бюджету 2007 року поставить під загрозу виконання столицею всього економічного плану розвитку на майбутній рік, а соціально незахищених киян відкине ще далі за межу бідності. Крім того, у разі зриву пленарного засідання не вдасться вирішити й інші життєво важливі питання, що може значно загострити ситуацію в Києві». Серед таких пан Довгий назвав стратегічні питання щодо розвитку місцевого самоврядування – про громадські приймальні депутатів, надання дозволу на створення трьох органів самоорганізації населення, затвердження списку лауреатів на присудження премії міським головою, прийняття рішення про оптимізацію системи надання медичної допомоги, затвердження програми освіти столиці на період до 2010 року. На порядку денному сесії і розв’язання проблем Академмістечка, інвестори забудови якого розбили намети перед мерією. Планується також прийняти зміни до бюджету, що дозволять розплатитися з боргами за газ.
На прохання журналістів Олесь Довгий зачитав прізвища всіх депутатів, які підписали заяву про створення більшості, розповів про рішення уряду скоротити кількість документів, потрібних для оформлення субсидій, зазначивши при цьому, що «деякі політичні сили в Київраді навмисно роздмухують тарифну тему, використовуючи її для самопіару».
– Тому, – наголосив пан Довгий, – представники конструктивної більшості переконані, що дії деструктивних опозиціонерів слід розглядати виключно як їхню політичну агонію і небажання працювати в інтересах киян.