Пернатий втікач

Учора вранці на проспекті Перемоги, неподалік станції метро «Політехнічний інститут», трапилася пригода, яка на радість усіх її очевидців закінчилася щасливо.

Перехожі й водії завмерли від здивування, побачивши, як чималий пелікан приземлився прямісінько посередині проїжджої частини. На щастя, водії встигли вчасно загальмувати, і птах залишився неушкодженим. Поки перехожі фотографували пернатого красеня, декільком чоловікам удалося спіймати пелікана.
Як пізніше з’ясувалося, птах втік зі столичного зоопарку і саме його співробітники разом із очевидцями пригоди й спіймали непосидючого пернатого та повернули до місця постійного проживання.
За словами заступника директора зоопарку Любові Короткої, молодий пелікан вилетів за паркан, чогось перелякавшися. Хоча, як правило, у такому випадку птахи летять углиб території парку, подалі від міського шуму, але цього разу сталося непередбачуване – пернатий полетів саме на пожвавлену магістраль і там приземлився, наразивши себе на чималу небезпеку. Та й водій автомобіля, перед яким приземлився пелікан, теж був шокованим, спочатку не зрозумівши, що затулило йому лобове скло. Бо птах хоч і молодий, але чималеньких розмірів – розмах крил у нього майже три метри!
Після пригоди сумирного та переляканого крилатого втікача поселили у теплому закритому павільйоні птахів, де разом з ним тепер мешкає п’ятеро його родичів. Ще четверо поки залишаються на свіжому повітрі у ставку та потічку поряд із центральним входом до Київського зоопарку, де пелікани зазвичай мешкають теплої пори року, але невдовзі й їх розквартирують у закритому павільйоні. Аби й вони, як їхній молодий товариш, часом не змандрували.