Біля Вирлиці стане затишно

Марія Петрівна ЛІТИНСЬКА із Дарницького району справедливо зауважила, що територія навколо колись мальовничого озера Вирлиця нині захаращена та запущена, хоча й знаходиться на самісінькому в’їзді до столиці України з міжнародного аеропорту «Бориспіль». Нашу читачку цікавить, чи планують її впорядкувати.

Як повідомили у прес-службі компанії «XXI век», яка нещодавно виграла інвестиційний конкурс по впорядкуванню цієї території та будівництва багатофункціонального комплексу, уже розроблений і представлений на засідання містобудівної ради проект, що враховує побажання киян і пропозиції провідних фахівців  українських і зарубіжних. Планується, що комплекс включатиме в себе прогулянкову зону, торговельно-розважальний центр, офісні будівлі та готелі. Проект, який його розробники назвали «Вирлиця», на їхню думку, допоможе вирішити ряд важливих соціальних проблем Позняків і Дарниці, створить умови для того, щоб цей район перестав вважатися суто спальним і одержав новий статус, як центр відпочинку і дозвілля киян, де жителі району, міста і гості столиці зможуть проводити час із сім’ями, здійснювати покупки, займатися спортом тощо. Будівельні роботи за проектом, включаючи інженерну підготовку майданчика, зміцнення берегової лінії, зведення гідроспоруд, планується розпочати уже в третьому кварталі наступного року. Закінчення будівництва намічено на 2011 рік.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.